Aktualnosti


Srpanj 2020

Oproštaj od gospodina Stevea

Thank You Mr. Steve!
Michael & Anna Brown

Sućut i zahvala za prijatelja i dobročinitelja Doma sv. Ane pok. Michael Brown koji nas je napustio nakon teške i kratke bolesti početkom srpnja 2020.

Udruga „Za bolji svijet“ je prisutna dugi niz godina u životu Doma sv. Ana. Veliki broj naših korisnika, kroz sve ove godine, imao je priliku uživati u predstavama i druženjima sa članovima Udruge. A pokretač svega je bio gospodin Michael Brown kojeg smo svi u domu zvali Steve. Gospodin Steve i njegovi suradnici unosili su na licima korisnika, napose djece, obilje smijeha i ljubavi. Djeca su s nestrpljenjem čekala da zabava počne. Uvijek je tu bilo mnogo smijeha i radosti, ali i malo tuge kada bi predstava završila. S nestrpljenjem se očekivao ponovni dolazak Stevea i ekipe. Užitak je bio gledati naše velike i male korisnike sretne i nasmijane.

Hvala vam dragi gospodine Steve na svim trenucima sreće i radosti koje ste donijeli u naš Dom. Neka vam Svevišnji udjeli vječnu radost za sve dobro i lijepo učinjeno bližnjemu, počivaj u miru. Dragoj gđi Anni i brojnoj obitelji iskrena sućut.
Ljudi kao vi nikad se ne zaboravljaju.

Sanja Borić


Travanj 2020

Život u dvostrukoj izolaciji

Članak novinarke Mirjane Grce o tome kako u doba pandemije živi riječka sigurna kuća za žrtve nasilja objavljen je u Novom Listu 26. travnja. Kliknite ovdje ili na sliku ispod ukoliko želite pročitati članak.


Travanj 2020

Uskrsna čestitka

Sretan Uskrs!


Ožujak 2020

Obavijest

Obavijest

Ovim Vas putem obaviještavamo da se zbog proglašene pandemije COVID19 virusa i sukladno izrečenim mjerama za suzbijanje širenja virusa prilagođava i način rada Doma Sv. Ana:

  • savjetovalište Sv. Ana: osobni dolazak u savjetovalište nije moguć, savjetovanje je moguće putem telefona (098 852 633, 051 672 607) ili e-maila (soc-rad@sv-ana.com)
  • do daljenjeg se obustavlja rad izložbeno – prodajnog centra, psihosocijalni tretman počinitelja nasilja, susreti očeva i djece te podjela dječje robice
  • prijem novih korisnika na smještaj je moguć uz prethodnu provjeru zdravstvenog stanja (zbog specifičnosti prostora Doma i zaštite ostalih korisnika)

Budite odgovorni i provodite mjere opreza u skladu s preporukama nadležnih institucija. Čuvajte svoje zdravlje kako zbog sebe tako i zbog drugih.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


Ožujak 2020

Projekt “Razvoj metodologije za izračun cijena socijalnih usluga“

Metodologija izračuna cijena

Dana 9. ožujka 2020. godine, u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u Kongresnom centru Forum (centar Green Gold), održana je Prva konzultacijska radionica projekta pod nazivom "Razvoj metodologije za izračun cijena socijalnih usluga" kojeg sufinancira Europska komisija u okviru Programa potpore strukturnim reformama (SRSP) u iznosu od 300.000 Eura, a provodi se u suradnji s konzultantskom tvrtkom Ernst & Young Savjetovanje d.o.o.

Skup je pozdravila državna tajnica Marija Pletikosa te naglasila da će ovaj Projekt rezultirati prijedlogom jedinstvene metodologije za izračun cijena socijalnih usluga primjenom koje bi se osigurao jednaki pristup u financiranju predstavnika pružatelja usluga kojima je osnivač država i predstavnika pružatelja usluga drugih osnivača.


Siječanj 2020

Karneval 2020.

Karneval 2020

Dana 31.01.20120. u goste su nam došli: klaunica Karmelino i gospodin Steve iz Udruge „Za bolji svijet“. To su naši dragi gosti kojima se korisnici svaki put istinski obraduju. Gospodin Steve nam je i ovaj put pripremio lijepu predstavu koja u sebi nosi pouku, a naša klaunica je oduševila svih svojim mađioničarskim trikovima. Na kraju je djeci poklonila i balone koje je, po njihovoj želji oblikovala u cvijeće, životinje i sl. Svi korisnici su se dobro zabavili i poželjeli da nam Karmelino i gospodin Steve dođu što skorije.