Aktualnosti


Srpanj 2022.

Gostovanje udruge Za bolji svijet

Udruga Za bolji svijet

Danas, 21. 07. 2022. su nas posjetili Irena i Paulo iz udruge Za bolji svijet i njihovi volonteri iz različitih europskih zemalja. Za naše korisnike su pjevali, plesali, te igrali različite igre. Bilo je to veselo druženje s puno smijeha i veselja.

Također su donijeli donaciju školskog pribora za svu djecu školskog uzrasta koji se sada nalaze u Domu. Velika havla Udruzi Za bolji svijet, posebno Ireni i Paulu koji nas često rado posjete i uvijek naprave nešto novo i kreativno.


Svibanj 2022.

Janaf d.d. - sponzorsvo

Janaf

Od JANAF d.d. u 2022. godini će se sponzorirana novčana sredstva namijeniti uređenju dječjeg igrališta u dvorišnom prostoru Sv. Ana - Caritasovog doma za žene i djecu - žrtve obiteljskog nasilja. Pri tome će se nabaviti neka nova dječja igrala (konjić, ljuljačka, tobogan) i obnoviti podloga s novim šljunkom i antistres gumenim pločama.

Velika zahvala za sponzorsvo pri ovoj akciji!


Travanj 2022.

Uskrsna čestitka

Uskrs 2022 - dom sv.Ana


Ožujak 2022.

Radionica uoči Dana žena - Načini nošenja sa stresom

Načini nošenja sa stresom - dom sv.Ana

Tokom života događa nam se mnogo stresnih i teških situacija sa kojima se nosimo na različite načine. Važno je znati da smo kao ljudi prirodno opremljeni nositi se s takvim stanjima. Na radionici povodom Dana žena, 8 Marta, naučiti ćemo neka nova znanja i vježbati tehnike nošenja sa stresom. Polaznice će osvijestiti svoje emocije i otkriti unutarnje pozitivne snage i kreativne potencijale adekvatnijeg suočavanja sa osobnim i profesionalnim krizama.


Ožujak 2022.

Statistika Doma Sv. Ana za 2021. godinu

Statistika Doma Sv. Ana za 2021 - dom sv.Ana

Statističke podatke za 2021. godinu možete pogledati ovdje


Veljača 2022.

Maškare u Domu

Maškare - dom sv.Ana

Kraj karnevalskog razdoblja obilježili smo vrlo veselo. U tome su nam pomogli članovi Udruge „Za bolji svijet „ i klaunica Karmelino. Naša klaunica Karmelino je izazvala opće oduševljenje i kod mama i kod djece. Svi su uživali u njezinim mađioničarskim trikovima i šalama. Paolo i Irena su osmislili nekoliko igara za djecu, bilo je puno pjesme i uzbuđenja. Svi su zaboravili na teške trenutke i prepustili se veselju. To nam je i bio cilj, da se naši korisnici osjećaju sretno i zadovoljno.

Hvala gospođi Marini ( klaunici Karmelino) i članovima ove divne Udruge jer svaki put uspiju unijeti toliko ljubavi i veselja u naš Dom.


Siječanj 2022.

Izlet u Krasno - Kuća Velebita

Izlet u Krasno - dom sv.Ana

Iskoristili smo drugi dio zimskih školskih praznika za još jedan izlet s našim korisnicima. Ovaj put smo odlučili posjetiti Kuću Velebita koja je smještena u selu Krasnu, jednom od naših najvećih planinskih naselja. Postav Kuće Velebita proteže se na četiri etaže i obuhvaća nekoliko tematskih cjelina koje prikazuju bogatstvo Velebita, njegovu raznolikost, kulturnu i prirodnu vrijednost.

Korisnici su mogli vidjeti razne kukce i ptice, velike zvijeri, endemične biljne vrste, doznati mnogo o geologiji i podzemlju Sjevernog Velebita. Nakon toga smo posjetili Utočište za medvjede u mjestu Kuterevo nedaleko od grada Otočca. Djeca su se silno obradovala jer su prvi put vidjeli medvjede u živo. Zainteresirano su postavljali pitanja volonterima utočišta o životu i navikama medvjeda. Osim medvjeda volonteri se brinu i o nekoliko konja (poniji). Konji su izazvali opće oduševljenje kod djece, pa su im prilazili i hranili ih sijenom i travom. Na povratku su svi bili umorni, ali sretni jer su toga dana vidjeli i naučili puno novih stvari.