Aktualnosti


Prosinac 2022.

Okićeni bor

Dom Sv. Ana - okiceni bor

Vrijedne ruke djece i tete Sanje učinile su prostor Doma veselim i toplim, okićeni bor i jaslice učiniti će naš Božić lijep.


Prosinac 2022.

Božićna čestitka

Dom Sv. Ana - Božična čestitka

Blagoslovljen Božić i zdravljem i radošću ispunjena 2023. godina svim ljudima dobre volje, našim suradnicima, volonterima, donatorima, te svima koji nas podupiru, žele korisnici i djelatnici Sv. Ane - Caritasovog doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja s ravnateljicom Željkom Frković.


Prosinac 2022.

Sveti Nikola

Dom Sv. Ana - sv.Nikola

I ove je godine u naš Dom stigao Sv. Nikola na veliko veselje naše djece i njihovih majki. Uz pedagoginju tetu Sanju djeca su uvježbala igrokaz čime su iznenadili i razveselili svoje mame. Bilo je puno smjeha, veselja i pljeska, a onda se pojavio Sv. Nikola s velikim štapom, ali i dvije vreće prepune darova. Svako dijete je dobilo dar, te su se svi prihvatili razgledavanja i odmatanja poklona. U cijelom programu sudjelovali su dragi i dobri Irena i Paulo iz Udruge Za bolji svijet sa svojim prijateljima pa su se svi uključili pjesmom, plesom i pričom razveseljavati našu veliku i malu publiku. Vrijedne ruke nekoliko majki su napravile prefine kiflice, te kolače i čokoladne kuglice. Osnovna škola iz Novog Vinodolskog nam je poklonila veliku čokoladnu tortu iz slastičarnice Muroskva. Bio je to dan za pamćenje, za naše korisnike, ali i za svih nas. To nam je bio i cilj, pružiti im puno zabave, smijeha i radosti kako bi barem na tren zaboravili na tugu.

Slikice koje govore puno više od riječi…..


Studeni 2022.

Blagoslov

Danas 4.11.2022. je naš duhovnik vlč. Josip Kajić došao i blagoslovio prostor Doma. Svi djelatnici i korisnice s djecom su prisustvovale blagoslovu. Pojedine korisnice su tražile osobni blagoslov, te molitvu za osobne potrebe i nakane. Vlč. Josip je nakon blagoslova ostao s korisnicama u razgovoru i dogovoru za Sv. Ispovijed, te dogovore vezano uz krštenja djece i ostale potrebe. Korisnice su bile jako vesele, osobito zahvalne što su dobile blagoslov i osjetile mir i snagu.

Dom Sv. Ana - Blagoslov


Rujan 2022.

22. rujan - Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U Sv. Ani – domu za žene i djecu - žrtve obiteljskog nasilja obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama kroz kreativnu radionicu u koju smo uz majke uključili i djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce i tako je nastao plakat s porukama.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, sudjelujemo na virtualnom okruglom stolu u organizaciji Mobing – udruga za pomoć i edukaciju žrtvama mobinga na temu - Razmjenom iskustava do jačanja međusektorske suradnje u borbi protiv nasilja u obitelji. Važno je s ovog Okruglog stola poslati jasne poruke o neprihvatljivosti nasilja u bilo kojem obliku. Nasilje ima višestruke razarajuće učinke za pojedinca, ali i za društvo i zato je važno omogućiti točne i dostupne informacije o načinima pomoći i podrške, svima koji trpe i doživljavaju nasilje. Također je od osobite važnosti stalno nastojati jačati kvalitetu rada postojećih mehanizama reagiranja na nasilje.

Ove godine sudjelujemo na radnom sastanku u udruzi „Uzor“ Rijeka na temu - Možemo li bolje? gdje ćemo uz ostale institucije na području lokalne zajednice koje se bave temama i pitanjima obiteljskog nasilja, razgovarati i promišljati o rješavanju poteškoća u radu sa žrtvama. Na ovom radnom sastanku će biti riječi o poteškoćama i izazovima s kojima se susreću žene i djeca, žrtve nasilja u obitelji, osobito kada traže pomoć i podršku. Kroz razmjenu stručnih znanja, te sveukupnih iskustava stečenih višegodišnjim radom s korisnicima, želja je donijeti zajedničke zaključke, te ih proslijediti nadležnim tijelima s ciljem pokretanja novih načina u podršci i zaštiti žena i djece - žrtava obiteljskog nasilja.


Srpanj 2022.

Gostovanje udruge Za bolji svijet

Udruga Za bolji svijet

Danas, 21. 07. 2022. su nas posjetili Irena i Paulo iz udruge Za bolji svijet i njihovi volonteri iz različitih europskih zemalja. Za naše korisnike su pjevali, plesali, te igrali različite igre. Bilo je to veselo druženje s puno smijeha i veselja.

Također su donijeli donaciju školskog pribora za svu djecu školskog uzrasta koji se sada nalaze u Domu. Velika havla Udruzi Za bolji svijet, posebno Ireni i Paulu koji nas često rado posjete i uvijek naprave nešto novo i kreativno.


Svibanj 2022.

Janaf d.d. - sponzorsvo

Janaf

Od JANAF d.d. u 2022. godini će se sponzorirana novčana sredstva namijeniti uređenju dječjeg igrališta u dvorišnom prostoru Sv. Ana - Caritasovog doma za žene i djecu - žrtve obiteljskog nasilja. Pri tome će se nabaviti neka nova dječja igrala (konjić, ljuljačka, tobogan) i obnoviti podloga s novim šljunkom i antistres gumenim pločama.

Velika zahvala za sponzorsvo pri ovoj akciji!


Travanj 2022.

Uskrsna čestitka

Uskrs 2022 - dom sv.Ana


Ožujak 2022.

Radionica uoči Dana žena - Načini nošenja sa stresom

Načini nošenja sa stresom - dom sv.Ana

Tokom života događa nam se mnogo stresnih i teških situacija sa kojima se nosimo na različite načine. Važno je znati da smo kao ljudi prirodno opremljeni nositi se s takvim stanjima. Na radionici povodom Dana žena, 8 Marta, naučiti ćemo neka nova znanja i vježbati tehnike nošenja sa stresom. Polaznice će osvijestiti svoje emocije i otkriti unutarnje pozitivne snage i kreativne potencijale adekvatnijeg suočavanja sa osobnim i profesionalnim krizama.


Ožujak 2022.

Statistika Doma Sv. Ana za 2021. godinu

Statistika Doma Sv. Ana za 2021 - dom sv.Ana

Statističke podatke za 2021. godinu možete pogledati ovdje


Veljača 2022.

Maškare u Domu

Maškare - dom sv.Ana

Kraj karnevalskog razdoblja obilježili smo vrlo veselo. U tome su nam pomogli članovi Udruge „Za bolji svijet „ i klaunica Karmelino. Naša klaunica Karmelino je izazvala opće oduševljenje i kod mama i kod djece. Svi su uživali u njezinim mađioničarskim trikovima i šalama. Paolo i Irena su osmislili nekoliko igara za djecu, bilo je puno pjesme i uzbuđenja. Svi su zaboravili na teške trenutke i prepustili se veselju. To nam je i bio cilj, da se naši korisnici osjećaju sretno i zadovoljno.

Hvala gospođi Marini ( klaunici Karmelino) i članovima ove divne Udruge jer svaki put uspiju unijeti toliko ljubavi i veselja u naš Dom.


Siječanj 2022.

Izlet u Krasno - Kuća Velebita

Izlet u Krasno - dom sv.Ana

Iskoristili smo drugi dio zimskih školskih praznika za još jedan izlet s našim korisnicima. Ovaj put smo odlučili posjetiti Kuću Velebita koja je smještena u selu Krasnu, jednom od naših najvećih planinskih naselja. Postav Kuće Velebita proteže se na četiri etaže i obuhvaća nekoliko tematskih cjelina koje prikazuju bogatstvo Velebita, njegovu raznolikost, kulturnu i prirodnu vrijednost.

Korisnici su mogli vidjeti razne kukce i ptice, velike zvijeri, endemične biljne vrste, doznati mnogo o geologiji i podzemlju Sjevernog Velebita. Nakon toga smo posjetili Utočište za medvjede u mjestu Kuterevo nedaleko od grada Otočca. Djeca su se silno obradovala jer su prvi put vidjeli medvjede u živo. Zainteresirano su postavljali pitanja volonterima utočišta o životu i navikama medvjeda. Osim medvjeda volonteri se brinu i o nekoliko konja (poniji). Konji su izazvali opće oduševljenje kod djece, pa su im prilazili i hranili ih sijenom i travom. Na povratku su svi bili umorni, ali sretni jer su toga dana vidjeli i naučili puno novih stvari.