Aktualnosti


Uskrs 2018

Uskrsna čestitka

Uskrs 2018

Sretan i blagoslovljen Uskrs, želi vam od srca, za Sv. Ana - Caritasov dom za žene i djecu - žrtve obiteljskog nasilja

Uskrs 2018
s.M. Suzana Samardžić, ravnateljica


Ožujak 2018

Proslava Dana žena u Domu

Dan žena 2018

Povodom 8. ožujka pripremili i smo iznenađenje za naše mame. Napravili smo im prekrasne torte s puno šlaga i jagoda. Nakon izrade i ukrašavanja torti, za mame smo priredili mali domjenak. Sve smo ih pozvali u blagovaonicu gdje smo poslužili tortu i kavu sa šlagom. Mame su bile jako iznenađene i oduševljene,a i mi djeca smo bili nestrpljivi da čujemo kako im se sviđaju naši kolači. Baš nam je bilo lijepo i zabavno.
Htjeli bismo to ponoviti još koji put.

​​​Nadia P. ( 6.r.)


Veljača 2018

Pripreme i odluke u korizmi

Korizma 2018

Za mene je korizma vrijeme kada se odričemo nekih stvari koje nam nisu baš dobre, a puno smo ih koristili. S time želimo napraviti bolje sebi, da se osjećamo bolje i da vidimo da se i bez toga može. S korizmom dočekujemo Uskrs. Bilo bi najbolje da ga dočekamo s tim da znamo da smo učinili nešto dobro za sebe, ali i za druge.
Korizmeno vrijeme je vrijeme obraćanja Bogu, vrijeme molitve i dobrih djela. Kršćani se tada pripremaju za Uskrs. To je prilika da promijenimo svoje ponašanje prema drugima i malim sitnicama uljepšamo njihov život. Trebali bi se više okrenuti sebi i popraviti ono što smatramo da nije u redu. Treba se odricati da bi se očistili od onoga što se vremenom nakupilo.
U to vrijeme treba živjeti ljubav i poštenje, prema sebi i drugima.

​​​N.P. 12 godina


Korizma je put ka svetosti kroz molitvu, vjeru i odricanje. To je početak mijenjanja sebe sa nadom da će Bog spustiti svoje milosrđe na mene i meni drage ljude.

​​​Mama S.G.