22. rujan - Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

22. rujan – Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, sudjelujemo na virtualnom okruglom stolu u organizaciji Mobing – udruga za pomoć i edukaciju žrtvama mobinga na temu – Razmjenom iskustava do jačanja međusektorske suradnje u borbi protiv nasilja u obitelji.

Važno je s ovog Okruglog stola poslati jasne poruke o neprihvatljivosti nasilja u bilo kojem obliku. Nasilje ima višestruke razarajuće učinke za pojedinca, ali i za društvo i zato je važno omogućiti točne i dostupne informacije o načinima pomoći i podrške, svima koji trpe i doživljavaju nasilje. Također je od osobite važnosti stalno nastojati jačati kvalitetu rada postojećih mehanizama reagiranja na nasilje.

Ove godine sudjelujemo na radnom sastanku u udruzi „Uzor“ Rijeka na temu – Možemo li bolje? gdje ćemo uz ostale institucije na području lokalne zajednice koje se bave temama i pitanjima obiteljskog nasilja, razgovarati i promišljati o rješavanju poteškoća u radu sa žrtvama. Na ovom radnom sastanku će biti riječi o poteškoćama i izazovima s kojima se susreću žene i djeca, žrtve nasilja u obitelji, osobito kada traže pomoć i podršku. Kroz razmjenu stručnih znanja, te sveukupnih iskustava stečenih višegodišnjim radom s korisnicima, želja je donijeti zajedničke zaključke, te ih proslijediti nadležnim tijelima s ciljem pokretanja novih načina u podršci i zaštiti žena i djece – žrtava obiteljskog nasilja.