Projekt “Prehrana i tjelovježba ZA zdravlje žene”

U Domu Sv. Ana započela realizacija projekta “Prehrana i tjelovježba ZA zdravlje žene” . Prijavili smo se na natječaj “(ZAJEDNO) za bolje sutra” tvrtke dm – drogerie markt d.o.o. Projekt ćemo provoditi u suradnji sa Srednjom ugostiteljskom školom Opatija tijekom školske  godine 2023/24.

Četiri radionice u prostoru Doma će voditi prof kuharstva iz Srednje ugostiteljske škole Opatija. Kroz radionice , korisnice Doma će se upoznati s različitim zdravim namirnicama,odabiru, skladištenju i pripremanju jednostavnih zdravih obroka. Za izođenje aktivnosti kroz projekt je predviđena kupnja novog štednjaka  u kuhinji Doma. Tijekom perioda do iduće  radionice korisnice će same pripremati obroke i zapisivati recepte.

 Drugi dio projektnih aktivnosti se odnosi na radionicu s liječnicom,  spec nutricionizma koja će korisnice upoznati o utjecaju različitih namirnica na žensko zdravlje, te na zdravlje djece, konbiniranje namirnica u prehrani i načinima pripreme zdravih namirnica.

Nakon  edukativnog dijela korisnice će imati vrijeme za tjelovježbu.  Za vrijeme radionica u Domu  o djeci naših korisnica brinu pedagoginja i psihologinja Doma.

Tijekom školske godine, psihologinja Doma Sv. Ana će s maturantima Srednje ugostiteljske škole Opatija održati 3 radionice na temu Suzbijanje nasilja u adolescentskim vezama. Svi teorijski edukativni sadržaji kao i  svi recepti koje će korisnice napraviti uz profesoricu kuharstva i koje će same složiti, te nutricionistički savjeti  biti će sadržaj Priručnika kojeg ćemo tiskati i podijeliti korisnicima, sudionicama u projektu. Priručnik ćemo  i ubuduće dijeliti novim korisnicama. Cijeli projekt i Priručnik će biti prezentiran javnosti u lipnju 2024. kada će projekt završiti.